Gode råd fra erfarne unicyklister Stort udvalg Sikker online betaling Hverdage 15-21: Tlf. 29900088

Hvordan lærer man at køre på ethjulet cykel?

 

 

Hvordan lærer man det egentlig?

Det kræver øvelse, øvelse, øvelse og så lidt mere øvelse. Men vi lover at det er det værd, når du har lært det!

Vores erfaringer siger, at man lærer hurtigst i selskab med andre unicyklister. Vi kan anbefale at kigge efter en Unicykel klub eller finde andre unicyklister i nærheden af dig.

 

Her får du vores bedste tips, når du skal lære at cykle. Videoen er lavet i samarbejde med trænere og unicyklister fra Jægerspris Cykelartister.

 

 

 

 

Find den rigtige cykel til dig

Der er ethjulede cykler, der er nemmere at lære på end andre. Det kan du læse mere om i vores guide her.

 

Prøv at slippe din frygt

Unicykling er som de fleste andre ekstreme sportsgrene. Man lærer det hurtigere, hvis man ikke er bange for at falde og slå sig. Det er umiddelbart nemmere sagt end gjort, men godt at tænke på, når du skal lære. Børn lærer som regel hurtigere end voksne, fordi de ikke tænker så meget over lige det.

Beskyttelsesudstyr kan også hjælpe.

 

Sadlens højde

Når du står med cyklen foran dig, skal sadlen gå dig ca. til navlen. Når du sidder på cyklen, skal du kun have et lille bøj i benet når den ene pedal er helt nede.

I starten er det rarest at have cyklen en anelse lavere. Pas dog på med at gå for langt ned - det belaster knæene for meget.

 

Hvordan kommer man op?

Sadlen mellem benene, en fod på den nærmeste pedal (den skal være nede). Hold fast i noget og træk dig op på cyklen.

 

Føddernes placering

Prøv at flytte fødderne tilbage, så du har den yderste del af foden på pedalerne. Kun tæerne bør stikke lidt udenfor.

 

Din holdning på cyklen

Ret ryggen og kig lige frem. Det er fristende at kigge ned mod dine fødder, men hvis du kigger nedad, har du tendens til at falde forover.

 

Hold fast i noget og træd i pedalerne

Nu er du klar til at cykle fremad. Hold fast i noget i starten, indtil du får lidt balance på cyklen. Næste skridt er at slippe og se hvor langt du kan komme.

Man kan have tendens til at prøve at balancere uden at træde fremad. Fokusér på at træde og få en anelse fart på, så er det nemmere at holde balancen.

 

Med tiden..

Prøv at have vægten i sadlen i stedet for pedalerne. Det kræver øvelse, men er mere behageligt i længden og giver en mere jævn kørsel.

 

 

Find andre at cykle med

Man lærer som regel hurtigst i selskab med andre, der har samme udfordring. Vi kan anbefale at besøge en af de danske unicykel klubber. Dem kan du finde her.

 

 

 

 

 

 

 

$images[i]->getDescription()|escape

Kurven er tom