Fri fragt over 599,- Hurtig levering 1-3 hverdage Danmarks største udvalg Sikker betaling med kort, MobilePay eller EAN Hverdage 15-21: Tlf. 29900088

Hvilken unicykel skal jeg vælge?

 

Gode råd i dit valg af unicykel

Der findes rigtig mange forskellige unicykler - Hvilken type du bør vælge, afhænger af hvad du i længden vil bruge den til. Lidt som på tohjulet cykel hvor man typisk vælger city/all-round, mountain, langdistance/racer eller andet.

Her er en lille guide, der kan hjælpe dig i dit valg. Du er også velkommen til at kontakte os for gode råd.

12\" Tini Uni - Blå

Er du begynder?

Det er efter vores mening lettest at lære på en 20" unicykel. Dette gælder både børn og voksne. Mindre børn der ikke kan nå pedalerne på denne størrelse, kan fint bruge 12", 16" eller 18" unicykler.

Mål din indvendige benlængde (fra skridt til gulv med sko på) og sammenlign med størrelsesguiderne i beskrivelsen på hver enkelt cykel.

Derudover kan voksne og unge med fordel tænke over hvad de vil bruge cyklen til, når de først har lært at cykle på den.

 

Børn og unge - størrelsesguide (vejledende)

12" passer til 0-5 årige (indvendig benlængde fra ca. 32cm)

16" passer til 5-7 årige (indvendig benlængde fra ca. 51 cm)

20" passer til 6+ årige (indvendig benlængde fra 62cm)

Vi anbefaler at gå efter den størst mulige hjulstørrelse.

 

Forskellige mærker?

Som alt andet udstyr til sport tilbyder vi forskellige mærker/brands af unicykler. Nogle er kun forskellige på udseenet og andre på kvaliteten (og prisen).

Hos Unicycle.com er vi selv med til at designe en stor del af disse unicykler. Vores egne brands er UDC, Hoppley, Nimbus og Impact. Vi står selvfølgelig 100% inde for de andre brands vi tilbyder.

Er du som begynder i tvivl om hvilket mærke du skal vælge? 20" UDC Club unicykel er vores mest populære unicykel til begyndere og let øvede børn/unge/voksne. Den har vi selv store erfaringer med og kan varmt anbefale.

Du er altid velkommen til at kontakte os for gode råd.

 

 

Unge og voksne

Voksne og unge begyndere kan også vælge en 24" unicykel fra starten, hvis målet er at cykle længere ture på den ethjulede. Læs evt. mere under Landevej/langdistance længere nede på denne side.

Hvis du vil køre i skoven kan du vælge en unicykel fra Muni / Off-road kategorien. Vil du lære Street tricks og hoppe rundt på forhindringer med tiden, kan du vælge fra Trials, Street og Flatland kategorien.

 

Hvis det er Freestyle du går efter, og med tiden vil lære forskellige tricks som fx gå på hjulet og spin, kan du fint vælge en 20" begynder unicykel. Vi vil dog anbefale at du vælger en mere robust type med firkantede skuldre på stellet. En rigtig god freestyle unicykel, som kan følge børn, unge og voksne fra begynder stadiet og til et godt niveau i Freestyle er vores UDC Club Unicykel. Den kan du finde her:

20 tommer UDC Club unicykel 2014

 

 

 

 

 

Freestyle og Tricks

20" er den mest brugte hjulstørrelse hvis du vil lave tricks på den ethjulede. Et stel med firkantede skuldre gør mange tricks nemmere, og nogle tricks er kun muligt med et stel i den form. Mange begynder ethjulede cykler har firkantet stel, og kan fint bruges et langt stykke hen ad vejen til tricks. Leder du efter en af de mere proffesionelle modeller, er Nimbus Eclipse en af de bedste på verdensplan i forhold til kvalitet, funktionalitet og holdbarhed. Og så er det samtidigt en super flot cykel.

20 tommer Nimbus Eclipse Aluminium Unicykel Sølv 2017

 

 

 

 

 

Trials, Street og Flatland

Er du mest til udendørs unicykling og de mere rå typer for sport?

Trials på ethjulet cykel er lidt som Trials på tohjulet cykel, hvor man hopper rundt på forskellige forhindringer - enten noget man finder i gadebilledet, eller noget man bygger selv af fx paller og kabeltromler. Trials-unicykler er som regel 20", godt robuste og dækket har god volumen for ekstra afsæt i hoppene. Stellets skuldre på de professionelle modeller er som regel afrundede, så man ikke rammer det med benene.

Flatland er som Freestyle blot mere i Street genren. Lidt som skateboarding med en masse seje tricks. Her er hjulstørrelsen også 20", dækket har god volumen, da der er mange hoppetricks involveret og stellet har firkantede skuldre, som gør visse tricks mulige.

Street er i konkurrencer en blanding af Flatland og Trials.

Husk beskyttelsesudstyr!

 

19 tommer Impact Trials Gravity Unicykel

 

 

 

 

 

Muni / Off-road

Præcis som Mountainbiking på tohjulet cykel findes også Mountain Unicycling /Muni. Her er cyklerne designet til groft terræn og hjulstørrelsen ligger på 24" og opefter. Cyklen er robust, dækket har god volumen for at absorbere stød og mange modeller har en bremse monteret.

Jo større hjulet er jo mere fart kan man få på. Hvis du kører mest på flade skovstier kan du fint gå helt op til 29" og måske endda 36". Hvis der er mange bakker involveret kan 24", 26" eller 27,5" være mere egnet. Dette afhænger også af din erfaring på den ethjulede. Jo større hjulet er jo sværere er det at styre. Vi anbefaler at starte på 24" eller 26" hvis du er ny Muni unicyklist. Til mindre børn anbefales 20" i hjulstørrelse. Det kræver lidt styrke at styre en Muni unicykel på ujævnt terræn, og så er det en fordel at holde både vægt og størrelse på cyklen nede.

En bremse gør det muligt at køre ned af de rigtig stejle bakker, hvor man normalt kan have svært ved at holde igen i pedalerne. En bremse på ethjulet cykel kræver lidt øvelse, da man nemt kan ryge på næsen, hvis man bremser for hårdt, men er det hele værd, når man først har lært det.

Husk beskyttelsesudstyr!

 

26 tommer Nimbus Oracle

 

 

 

 

 

Landevej og Langdistance

Skal du ud og køre rigtig langt? Så anbefaler vi så stor hjulstørrelse som muligt. Det kan kræve lidt øvelse at vænne sig til de store hjul, og man bør holde sig lidt væk fra trafikken indtil man har vænnet sig til det.

På 29" og 36" unicykler får man en fantastisk jævn kørsel på de lige lange strækninger, og kan fint tilbagelægge cykelture på 20+ km.

Her kan en bremse også være en fordel på de stejle bakker. Uden en bremse må man sætte farten ned, for ikke at miste kontrollen på cyklen ned ad bakke. En bremse kræver øvelse, og især i høj fart kan det være farligt at ryge på næsen når man får bremset for hårdt.

Husk beskyttelsesudstyr!

36 tommer Nimbus Oracle Unicykel 2015

 

 

Hvordan lærer man at køre på ethjulet cykel? Læs mere her

Er du helt ny på ethjulet cykel? Se vores begynder guide her

 

 

$images[i]->getDescription()|escape

Kurven er tom

----------------- Butikken er lukket - Tak for denne gang <3 -----------------